Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Gândul
Anul şi data apariţiei: 23.06.2011
Tematica: legea minorităţilor naţionale
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Ionela Săvescu
Titlul articolului: Șase organizații din România au fost premiate la Praga
Acces online: https://www.evz.ro/detalii/stiri/cinci-organizatii-din-romania-au-fost-premiate-la-praga-935798.html


Premiile Fundației Erste au fost decernate la Praga, în Cehia, valoarea lor ridicându-se la 613.000 de euro

Cele șase organizaţii non-profit din România s-au înscris în competiţie cu cele mai de impact proiecte ale lor. Dacă unii luptă pentru drepturile minorităţilor, alţii s-au implicat în activităţi culturale sau civice.

Cei șase câştigători din România, Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi Tineret Săcele, Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale Câmpia Turzii, Organizaţia Umanitară Concordia Ploieşti, Asociatia Pro Democraţia din Timişoara, Asociaţia ACCEPT din Bucureşti şi Asociaţia Culturală TURN din Timişoara au plecat acasă cu câte 16.000 de euro.

Dublu pentru Brutăria Concordia

Andreas Resch, coordonatorul brutăriei Fundaţiei Concordia, a primit şi premiul angajaţilor grupului Erste. Proiectul lor oferă o şansă tinerilor fără adăpost care vor să înveţe meseria de brutar.

În prezent, 15 tineri lucrează în fabrica de pâine a fundaţiei, aflată în Ploiești, urmând ca la începutul lunii iulie alţi 24 să intre în programul de calificare. Premiile Fundaţiei Erste se acordă din doi în doi ani. În 2009, festivitatea de premiere a avut loc la Bucureşti.


40.000 de euro pentru Croaţia

Marele câştigător al Galei a fost proiectul "Centrul de adăpost şi consiliere pentru femei şi copii victime ale violenţei" al unei fundaţii din Croaţia, premiul fiind de 40.000 de euro. Pe locul a doilea s-a situat "Agenţia de Presă pentru Romi", proiect derulat în Slovacia, care a primit 30.000 de euro. Premiul al III-lea, de 20.000 de euro, a revenit tot Croației pentru un proiect destinat persoanelor fără adăpost.

 

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.